Luni, 17 Iunie 2019

Ziua Imnului National!

Mai mult decât o sărbătoare oficială, Ziua Imnului Național înseamnă aducerea în simțire a valorilor care străbat fidel credința și năzuințele unui popor. Imnul este cu totul altceva decât o melodie pe care o repetăm când și când. Imnul înseamnă prezent continuu, cernut prin faptele istoriei, înseamnă oglinda unor vremuri de dârzenie și sacrificiu și, cel mai mult, înseamnă apelul continuu și înflăcărat la memorie, la a nu uita nimic din ceea ce ne-a stat drept temelie.

Nu sunt doar simple cuvinte. „Deșteaptă-te, române” e apelul cel mai teribil pe care-l asumăm ca fiind al nației și în jurul căruia ne așezăm, fiecare, dorințele.

Memoria celor care au dat viață acestei chemări, poetul Andrei Mureșanu și compozitorul Anton Pann, trăiește prin fiecare glas care murmură acest imn.

E parte din tezaurul acestei țări și parte din ființa noastră națională. Suntem aici să-l onorăm și să punem cu mândrie mâna la inimă, ascultând și rostind cele mai puternice cuvinte din lume: „Deșteaptă-te, române!”

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan