Luni, 25 Iunie 2018

Monitorizarea video va fi extinsă până la 90% din spaţiul public al oraşului!

Consilierii locali târgovişteni au aprobat, în această după-amiază, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici în vederea extinderii sistemului de supraveghere video în municipiu. Conform proiectului de hotărâre, investiţia se va ridica la 2.081.132 lei(20,81 de miliarde de lei vechi) şi presupune instalarea a 147 de camere video pentru exterior. Vor fi achiziţionate, de asememea, cabluri optice şi de alimentare cu energie electrică, stâlpi metalici şi echipamente pentru dotarea dispeceratului. Finanţarea se va realiza din bugetul local, iar durata de realizare trebuie să nu depăşească 12 luni.

"După implementarea acestui proiect, aproximativ 90% din spaţiul public din municipiul Târgovişte va fi monitorizat video. Absolut toate unităţile de învăţământ, parcurile, locurile de joacă, parcările şi alte zone publice aglomerate vor beneficia de supraveghere video permanentă. Noul sistem de monitorizare va permite şi stocarea datelor o anumită perioadă şi va fi utilizabil inclusiv pe timp de noapte", a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Prima etapă "Big brother" la Târgovişte a fost finalizată în primăvara anului trecut, când au fost puse în funcţiune 33 de camere video, care înregistrează 24 de ore din 24, cu rotire la 360 de grade pe orizontală şi care sunt gestionate printr-un dispecerat de comandă. Echipamentele de supraveghere au fost instalate în toate punctele cheie din Micro VI, Bulevardul Regele Carol I, Aleea Trandafirilor, Cartierul CFR, Micro XI şi Micro XII, fiind achiziţionate în cadrul proiectelor europene PIDU A şi PIDU B.

Introducerea monitorizării video a dovedit avantaje concrete: răspuns mai rapid în situaţii de criză, identificarea mai uşoară a suspecţilor, reducerea incidentelor, persoane certate cu legea prinse în flagrant, sentiment sporit de siguranţă în rândul cetăţenilor oraşului etc.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan