Luni, 20 Mai 2019

Programul Rabla şi Rabla Plus, lansat oficial de Graţiela Gavrilescu, în „curtea“ unui producător de autoturisme

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, va lansa, miercuri, 10 aprilie, „Programul Rabla Plus”. Evenimentul va avea loc într-o fabrică de autoturisme care deţine un centru de încercări, la Titu, în Dâmboviţa. 

„Cunoscând interesul major pe care îl suscită la nivel naţional Programul de Stimulare a Parcului Auto Naţional (denumit generic “Programul Rabla”) şi Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (denumit generic „Programul Rabla Plus”), Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului pentru Mediu au asigurat resursele necesare continuării finanţării acestora şi în anul 2019”, a precizat ALDE Dâmboviţa, într-un comunicat de presă.   

Astfel, evenimentul de lansare oficială a celor două programe, care va avea loc miercuri, 10 aprilie 2019, la Centrul tehnic Renault de la Titu. 

Prin programul Rabla Plus, se vor acorda două tipuri de ecotichete. Primul valorează 45.000 de lei (10.000 de euro) şi poate fi utilizat doar pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare. Al doilea ecotichet valorează 20.000 de lei (5.000 de euro) şi cu el poţi achiziţiona doar un autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, arată playtech.ro   

Ecotichetele Rabla Plus pot fi utilizate atât de persoane fizice, cât şi juridice.   

Spre deosebire de Programul Rabla 2019, va fi impusă o restricţie drastică a emisiilor de CO2 permise pentru maşinile eligibile, potrivit auto-bild.ro. Practic, cei care vor să cumpere o maşină hibridă şi să primească ecobonusul de aproape 5.000 de euro vor trebui să aleagă un model cu emisii CO2 de maximum 70 de grame pe kilometru conform standardului WLTP. Până acum, limita era de 50 de grame de CO2 pe kilometru, dar era conform standardului NEDC, calculat diferit de WLTP.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan