Luni, 20 Mai 2019

8 aprilie – Ziua Romilor! Câți dâmbovițeni s-au declarat etnici

Romii din întreaga lume sărbătoresc, pe 8 aprilie, din 1990, Ziua internațională a Etniei. În Dâmbovița, conform adatelor oficiale ale ultimului recensământ, s-au declarat romi 27.355 de persoane. Comunitatea cea mai numeroasă, conform declarațiilor,  trăiește la Cojasca (5955 de persoane), urmată de Potlogi (2926), Târgoviște (2674), Ludești (1310), I.L.Caragiale (1222). 

Mulți romi, însă,au ales să se declare români la recensământ, in diferite motive. Totuși, pentru cetățenii de etnie romă există anumite facilități acordate de statul român, printre care locuri bugetate în învățământul liceal și universitar, facilități de integrare pe piața muncii sau programe special destinate comunităților de romi. 

Pe de altă parte, romii se confruntă cu probleme în ceea ce privește rata abandonului școlar, sărăcia și accesul la utilități, în mare parte pierzându-și obieciurile și meșteșugurile cu care au supraviețuit timpului. Cu toate acestea natalitatea în rândul comunității rămâne extrem de ridicată.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan