Luni, 17 Iunie 2019

O altă donație către spitalul din Găești! Gestul familiei Voevodschi, copiat de un colaborator!

Donația tinerilor Cosmin și Oana Voevodschi pentru spitalul din Găești îi inspiră și pe alții.  Cosmin a scris pe pagina sa de facebook că o firmă din Deva, colaborator al firmei familiei Voevodschi, va dona aparatură în valoare de 5.000  de euro secției de urgențe a spitalului găesțean.

Săptămână trecută tinerii au donat un Analizator automat Mindray BS – 380, care va înlocui Analizatoarele existente Mindray BS – 300 şi BS 200. Conform managerului, Cristina Seltea, aparatura existentă în spital era învechită, în ultimii ani costurile cu reparaţiile ridicându-se la aproximativ 50.000 de lei. Analizatorul automat Mindray BS – 380, singurul de acest fel din judeţ, poate realiza peste 300 de analize pe oră.  Se vor putea diagnostica în timp record afecţiuni precum infarctul miocardic, insuficienţă cardiacă, hepatită, ciroză, pancreatită, diabet etc.

Cosmin Voevodschi este nepotul fostului medic  ORL-ist, Petru Voevodschi, care a profesat  în Spitalul Găeşti. Tânărul a vrut iniţial să facă o donaţie în bani, de 10.000 de euro, dar, în urma discuţiilor cu managementul spitalului a decis să suplimenteze suma şi să cumpere aparatul.

Cosmin Voevodschi a anunțat că nu urmărește un scop politic și că banii folosiți pentru aparat au fost din veniturile familiei, nu din cele ale societății. Tânărul a făcut aceste precizări după ce au apărut și voci critice la adresa gestului său, unii acuzântu-l că urmărește să intre în politică.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan