Miercuri, 20 Martie 2019

Călătorii gratuite la vârsta majoratului

Comisia Europeană a luat joi, 1 martie, decizia de a aloca un buget de 12 milioane de euro pentru implementarea propunerii Parlamentului European de a furniza permise de călătorie cu trenul gratuite, în Europa, tinerilor care împlinesc 18 ani. Astfel, un număr estimat de 20.000-30.000 de tineri ar urma să beneficieze de o experiență având ca scop consolidarea identității și valorilor europene prin descoperirea siturilor și varietății culturale din Europa.

Comisarul european Tibor Navracsics, responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport, a declarat: „Este important să le oferim tuturor tinerilor oportunitatea de a-și lărgi orizontul prin vizitarea altor țări. Educația nu înseamnă doar ceea ce învățăm la școală, ci și descoperirea culturilor și tradițiilor din întreaga Europă.”

Inițiativa le oferă tinerilor, indiferent de categoria socială din care provin sau de nivelul educațional, inclusiv celor cu mobilitate redusă, șansa de a călători în străinătate. Principalul mijloc de transport va fi cel feroviar, însă modalități de transport alternative vor putea fi folosite în funcție de considerente de mediu, timp sau distanță.

O campanie de promovare a inițiativei în rândul tinerilor pe cale de a deveni majori urmează a fi organizată, aceasta putând include o competiție prin care să fie selectați primii posesori ai permiselor gratuite de călătorie. Se estimează că permisele vor începe să fie folosite din această vară.

Propunerea se înscrie în acțiunile UE de a promova mobilitatea în scopul educației și formării profesionale, implicarea cetățenească, incluziunea socială și solidaritatea în rândul tinerilor.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan