Marti, 26 Martie 2019

În semn de respect pentru cei care prin activitatea pe care o prestează pun umărul la educarea tinerilor localităţii, primăria Băleni se achită de obligaţiile legale ale decontării navetei dascălilor

Situaţie inedită la Băleni! Peste 60 de cadre didactice fac zilnic naveta din alte localităţi pentru a susţine cursurile la şcolile şi liceul din comună. Situaţia este una greu de suportat de administraţia publică locală de la Băleni, căreia, conform legislaţiei în vigoare, îi revine sarcina să suporte plata transportului profesorilor, iar efortul financiar pe care unitatea administrativ teritorială trebuie să-l facă nu este deloc unul care poate fi trecut cu vederea. 

Primarul localităţii Băleni, Florea Muşat, ne-a mărturisit că anual trebuie să plătească din „vistieria” unităţii administrativ teritoriale aproape 170.000 lei pentru decontarea transportului cadrelor didactice. 

Efortul financiar este uriaş şi, deşi la nivelul Consiliului Local au existat, şi continuă să se întâmple asta, tot felul de discuţii şi nemulţumiri din partea consilierilor pe marginea acestui subiect, edilul a reuşit „să ţină piept” acestei probleme şi să se achite de fiecare dată de această obligaţie, în semn de respect pentru cei care prin activitatea pe care o prestează pun umărul la educarea tinerilor localităţii. 

"Avem foarte multe cadre didactice care fac naveta şi cărora trebuie să le suportăm transportul. Avem peste 60 de cadre didactice care fac naveta, iar cuantumul sumelor pe care trebuie să le plătim pentru navetă este destul de mare, dar nu avem ce să facem, asta este situaţia... Deşi este greu, reuşim să ne achităm de această obligaţie. Sunt şi ceva discuţii la nivelul Consiliului Local, mai există şi ceva nemulţumiri şi discuţii pe acest subiect, dar până la urmă, reuşim să deblocăm situaţia.

Pe an, efortul financiar pentru asigurarea navetei cadrelor didactice se ridică undeva în jur de 160.000-170.000 de lei. Este o sumă importantă, dar nu avem ce să facem, aşa a stabilit legiuitorul”, ne-a declarat primarul localităţii Băleni, Florea Muşat.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan