Duminica, 17 Februarie 2019

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, l-a demis din functie pe Gabriel Plaiasu, la sesizarea premierului Victor Ponta

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, l-a demis din functie pe Gabriel Plaiasu, la sesizarea premierului Victor Ponta, la scurt timp dupa ce HotNews.ro a aratat ca nu poate ocupa o functie publica timp de trei ani fiind declarat incompatibil in aprilie 2013, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Ministrul Vosganian l-a numit vineri, 12 iulie, pe Gabriel Plaiasu, fost deputat PNL, in functia de sef al Oficiului pentru Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) in locul lui Gabriel Dumitrascu. Numirea s-a facut discret, informatia fiind publicata de HotNews.ro joi, 18 iulie, in jurul pranzului.

UPDATE Contactat de HotNews, Varujan Vosganian a confirmat ca l-a demis pe Plaiasu.

Surse guvernamentale au dezvaluit ulterior pentru HotNews.ro ca Plaiasu a fost declarat incompatibil de ANI in 2011, fiind condamnat prin sentinta definitiva de Inalta Curte in aprilie 2013. Potrivit legii nu poate ocupa nici un fel de functie publica timp de trei ani.

Plaiasu a confirmat partial informatia, sustinand ca interdictia s-ar referi doar la functiile eligibile. Legea insa spune exact pe dos: interdictia se aplica functiilor numite, mai putin celor alese. La randul sau, ministrul economiei Varujan Vosganian a declarat pentru HotNews.ro ca va verifica situatia. Trebuie mentionat ca pana la numire in functia de sef, Plaiasu a fost sef adjunct al OPSPI timp de 7 luni, deci tot o functie numita.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Fapt divers

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan