Duminica, 21 Aprilie 2019

ALIANȚA PUP (PSD-UNPR-PC) SAU ARTA POLITICĂ DE A PUP(A), UNDE AI SCUIPAT!

PUP (Alianța PSD-UNPR-PC), fostă USD, aduce la Dâmbovița o situație la granița penibilului: înfrățirea a trei lideri de partid care nu au fost adversari politici, ci aproape dușmani politici, care s-au jicnit reciproc, s-au porcăit public, uneori pe drept, alteori pe nedrept, și care, loviți de amnezia care caracterizează clasa politică, acum sunt aliați, oameni de nădejde unul pentru celălalt. Cei trei sunt fără vina lor, ci doar pentru că așa e jocul politic: Adrian Țuțuianu – PSD, Radu Marian – UNPR și Georgică Dumitru – PC.

Iată cu ce cuvinte îl gratula Radu Marian pe actualul lider PSD Dâmbovița în luna ianuarie 2012: “Nu sunteţi omul care să vă bateţi! Aţi fost mereu în umbra domnului Stan. El v-a tras peste tot! Sunteţi un om de nimic. Nu aveţi curajul răspunderii. Şi, ca sa ieşiţi în evidenţă, vă agitaţi foarte mult. Şi dacă se agită un om foarte tare s-ar putea ca norul de praf să-l facă invizibil. Deci pentru mine sunteţi într-un nor de praf. Nu mai sunteţi vizibil!”, spunea Radu Marian despre Ţuţuianu.

Astăzi admite că a greșit și spune că fosta declarație a fost una  punctuală. Asta se poate ușor constata, că era ceva  punctual și nu conceptual. Se pare că, Radu Marian și-a cerut și niște scuze prin august 2012, când UNPR s-a aliat cu PSD-ul, iar, conform spuselor uneperistului Țuțuianu i le-ar fi acceptat, cu precizarea că  nu avea nevoie de ele. Păi, chiar așa, ce să mai facă cu ele!

La 2 ani de la aparția “norului de praf”, Țuțuianu este în opinia lui Marian un om preocupat de problemele județului, lângă care stă cu mândrie în periplurile dâmboviţene. “Adrian Ţuţuianu nu este un om de ranchiună“, a mai apreciat Marian. Aşa o fi! E adevărat că preşedintele CJD nu i-a prea răspuns lui Radu Marian în aceeaşi notă, poate şi pentru că Marian nu era o ţintă demnă de a fi luată în seamă. În alegerile locale, uneperistul era o extensie a “fratelui mai mare”, preşedintele PDL Florin Popescu.

Într-o discuţie pe care am avut-o în noiembrie 2012, la Pucioasa, cu preşedintele PSD Dâmboviţa şi în care îl întrebam despre oportunitatea de a-şi asocia imaginea, printr-o alianţă politică cu Radu Marian, trimis în judecată pentru că, spune DNA, ar fi ajutat o persoană să ia fonduri europene fraudulos, aprecia Adrian Ţuţuianu, atunci, că dacă ar fi adevărat şi asupra uneperistului ar fi planat o umbră de îndoilă, ar refuza asocierea.

Este adevărat că şi în cazul lui Radu Marian şi în cazul altora există prezumţia de nevinovaţie, aşa cum există şi acuzaţia, adică un fel de “prezumţie de vinovăţie”. Iar asocierea de imagine, în cazul în care acuzaţia unei instituţii ca DNA, pentru care am văzut că Adrian Ţuţuianu are un mare respect şi la care apelează des, hei bine, asocierea de imagine nu mai poate fi ştearsă.

În ceea ce-l priveşte pe Georgică Dumitru, situaţia stă un pic pe dos. Dumitru a fost rezervat în declaraţii mai tot timpul. Mai degrabă Adrian Ţuţuianu l-a gratulat cu ocări în perioada în care Georgică era deputat PDL. Cum astea au fost demult, Georgică Dumitru a preferat să uite momentele tensionate, cu convingerea politicianului român care ştie că uneori amintirile nu-ţi folosesc la nimic: “În politică nu poți să fii ranchiunos, trebuie să găsești calea de dialog.” spunea Georgică Dumitru, în octombrie 2013. Iar Adrian Ţuţuianu nu este un om ranchiunos, cum ne-a spus şi Radu Marian.

De unde putem presupune că alianţa PUP, va fi mai ceva mai “veşnică” decât uniunea USD!

sursa: gazetadambovitei.ro

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan