Duminica, 21 Aprilie 2019

Ponta, la inaugurarea Spitalului din Târgovişte: “Am acordat tot sprijinul pentru ca lucrările la acest spital să se finalizeze”

Premierul Victor Ponta a afirmat că la nivel naţional sute de proiecte europene au penalităţi din cauza aplicării unor corecţii financiare în urma descoperirii unor nereguli în procedurile de achiziţii şi că, dacă aceste corecţii nu ar fi fost preluate la bugetul de stat, proiectele s-ar fi blocat. Premierul a spus că acest lucru s-a întâmplat şi la Târgovişte, dar că lucrurile s-au rezolvat cu ajutor de la Guvern.

Victor Ponta a participat, marţi, la Târgovişte, la inaugurarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din oraş, renovat în cadrul unui proiect european, care de-a lungul timpului a primit patru corecţii financiare. Premierul a spus că atunci când este vorba de Sănătate nu îl interesează disputele politice, ci vrea doar ca proiectele să fie finalizate.

"Am venit la Târgovişte pentru inaugurarea Spitalului Judeţean. Este un proiect pe fonduri europene început încă din 2011 şi tocmai de aceea am ţinut foarte mult să ajut Consiliul Judeţean preluând corecţiile financiare şi acordând tot sprijinul pentru ca acest spital să se finalizeze. De asemenea, s-a redechis spitalul de la Titu şi încercăm pe cât posibil, cu preşedintele CNAS să se asigure o funcţionare normală. Să nu mai existe datorii.

Sunt sute de proiecte la nivel naţional care din cauza corecţiilor financiare au penalităţi. Dacă nu le preluam la buget, se blocau proiectele. Când e vorba de sănătate nu mă interesează dispute politice, cine a început, cine a întârziat, mă interesează că s-a finalizat”, a declarat Victor Ponta. Premierul a anunţat că împreună cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, încearcă să asigure "funcţionarea normală" a spitalului din oraşul dâmboviţean Titu, care a fost închis în 2011 prin decizia Guvernului condus de Emil Boc şi care acum a fost redeschis. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a fost reabilitat în cadrul unui proiect din fonduri europene, proiect care valorează 83.543.908 lei, din care 1.332.218 lei reprezintă co-finanţarea asigurată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în calitate de administrator al unităţii medicale. Pe lângă acest proiect, în cadrul aceluiaşi spital s-au făcut, de asemenea, investiţi cu fonduri de la bugetul local.

Astfel, anul acesta a fost reabilitată secţia de dermatologie transformată în secţie pentru diabet şi boli de nutriţie, cu finanţare integrală de la CJ Dâmboviţa, proiect care a costat 1.325.554 lei. Pereţii imobilului în care funcţionează secţia au fost reabilitaţi termic, a fost consolidată structura de rezistenţă, au fost recompartimentate spaţiile medicale şi saloanele şi au fost refăcute instalaţiile electrice, termice şi sanitare. Tot anul acesta şi tot din fonduri de la bugetul judeţului a fost modernizată secţia de reumatologie a SJU Târgovişte, proiect pentru care a fost alocată suma de 558.000 lei.

sursa: adevarul.ro

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan