Luni, 20 Mai 2019

ROVANA PLUMB ” Îi mulțumesc domnului ministru Daniel Breaz care a avut inițiativa de a veni în județul nostru”

Ministrul Culturii, domnul Daniel Breaz, s-a aflat, sâmbătă, 4 mai, într-o vizită în Dâmbovița, la mai multe obiective culturale din comuna Potlogi și municipiul Târgoviște. Alături de președintele PSD Dâmbovița, doamna Rovana Plumb și președintele CJD, domnul Alexandru Oprea, ministrul Culturii a vizitat Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, deschis publicului în 2016, după o restaurare completă finanțată din fonduri europene. Împreună cu președintele PSD Dâmbovița, viitorul europarlamentar Rovana Plumb, ministrul Culturii, Daniel Breaz, a declarat că va căuta soluții pentru introducerea Palatului în circuitul cultural național. Un alt obiectiv vizitat a fost Casa Memorială Nicolae Grigorescu, ridicată de primăria Potlogi în satul Pitaru, pe fostul amplasament al casei în care s-a născut pictorul. Aici se va înființa un spațiu expozițional.

Ministrul Culturii a mers și la Casa Romanței de la Târgoviște, singurul edificiu cultural din țară dedicat acestui gen muzical. Daniel Breaz a discutat posibilitatea introducerii romanței pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Tot la Târgoviște, vizita a cuprins și Ansamblul Muzeal Curtea Domnească, unde Consiliul Județean Dâmbovița desfășoară un proiect cu finanțare prin Programul Operațional Regional  (POR), în valoare de 5 milioane de euro, pentru lucrări de restaurare la Turnul Chindiei, Biserica Paraclis, Biserica Sfânta Vineri și Biserica Mare Domnească. Tot la Târgoviște, ministrul Culturii a vizitat Poarta Vânătorilor, aflată pe lista monumentelor istorice, pentru restaurarea căreia Primăria Târgoviște a primit 1,1, milioane de lei de la Institutul Național al Patrimoniului.

Mulțumesc doamnei Rovana Plumb pentru că, astăzi, a reușit să organizeze o vizită pe care eu mi-am dorit-o în județul Dâmbovița și în municipiul Târgoviște, în calitate de ministru al culturii, pentru a vizita mai multe obiective culturale. Am venit aici și pentru un om extraordinar, colega mea Rovana Plumb. O persoană cu care am lucrat extrem de bine în Guvernul Dăncilă. Din păcate a renunțat, dar valoare unui om iată că este luată în considerare și Rovana Plumb a devenit cap de listă la alegerile europarlamentare. O felicit pentru toată activitatea desfășurată. A dat dovadă că este un om integru, un om de care are nevoie România la Bruxelles, acolo unde avem atâta nevoie de oameni care să își iubească țara”  a declarat ministrul Culturii, domnul Daniel Breaz, la Târgoviște.

Îi mulțumesc domnului ministru Daniel Breaz care a avut inițiativa de a veni în județul nostru, la noi acasă, pentru a sprijini măsurile necesare pentru conservarea și protejarea patrimoniului nostru cultural.

Istoria,  tradițiile, valorile noastre culturale contribuie din plin la patrimoniul cultural european ceea ce face ca misiunea europarlamentarilor PSD să fie aceea de a promova România. Și lucru acesta îl vom face!

PSD de doi ani de zile nu face altceva decât să respecte angajamentele asumate prin Programul de Guvernare. A fost pus în aplicare și a devenit operațional Fondul de Dezvoltare și  Investiții, un nou program strategic asumat de către PSD, cu o alocare pentru 2019 de 5 miliarde de lei pentru a fi la dispoziția tuturor edililor în așa fel încât să poate să facă investiții prioritare: rețele de gaze, curent, apa, drumuri, spitale, dispensare, școli, grădinițe. Acest program vine în completarea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) care a fost lansat  în 2012 de către Liviu Dragnea, atunci când acesta era Ministrul Dezvoltării  Regionale.  PNDL este un mare succes reputat de România în materie de infrastructură. Programul și-a propus ca în Româna să fie reduse discrepanțele dintre sat și oraș, dintre urbanul mic și urbanul mare. Am reușit ca în mai puțin de 10 ani, prin acest program, să dezvoltăm satul românesc, să crească considerabil accesul la serviciile de sănătate, educație, apă, canalizare, energie termică și electrică, transport și salubrizare. Liviu Dragnea  a fost artizanul acestui proiect tocmai pentru că venea din zona administrației locale, din zona României reale și a  adaptat acest program în așa fel încât să răspundă nevoilor comunităților locale și să conducă la dezvoltarea României.

PNL prin liderii și  parlamentarii săi vrea să blocheze acest program, dovedind încă o dată că nu are legătură cu România reală. PSD va implementa în continuare acest program, ca și toate celelalte măsuri din programul de guvernare, pentru că România merită mai mult și românii merită mai mult respect.” a precizat președintele PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, candidat PSD pentru Parlamentul European.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan