Miercuri, 22 Mai 2019

ACADEMIA ROMÂNĂ AR PUTEA AVEA UN PREȘEDINTE DÂMBOVIȚEAN!

Medicul Victor Voicu, născut în satul Bolovani din județul Dâmbovița, ar putea deveni noul președinte al Academiei Române în urma alegerilor care vor avea loc marți. Contracandidații săi sunt matematicianul Viorel Barbu și inginerul electronist Ionel Valentin Vlad.

Potrivit Statutului Academiei Române, preşedintele Academiei, vicepreşedinţii şi secretarul general sunt aleşi de Adunarea Generală, pentru un mandat de patru ani, putând fi realeşi o singură dată. 

Alegerea se face în condiţiile cvorumului, cu obţinerea a cel puţin două treimi din numărul voturilor membrilor prezenţi. În al doilea tur de scrutin se decide, în condiţiile cvorumului, cu majoritate simplă. Procedura de alegere se stabileşte prin regulament. 

Voicu Victor A. Voicu, născut pe 29 iunie 1939, la Bolovani, Dâmboviţa, este medic şi farmacolog, membru titular al Academiei Române din 2001.

A fost secretar general al Academiei din 2002 în 2006.    În prezent, el este preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Medicale din Academia Română. Victor Voicu a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, în 1962, şi şi-a luat doctoratul în farmacologie în 1971.

A fost şeful Catedrei de Farmacologie Clinică, Toxicologie şi Psihofarmacologie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", directorul Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului. 

Preşedintele Societăţii Române de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică şi profesor invitat la Universitatea Harvard în 1992.

A obţinut Medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, în 2001, şi a fost decorat cu Ordinul "Steaua României" în grad de Cavaler în 2002.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan