Marti, 21 Mai 2019

ZIMBRĂRIA DIN BUCȘANI AR PUTEA FI EXTINSĂ!

Zimbrăria de la Bucșani este cea mai mare din țară, având 49 de exemplare, deși suprafața de numai 166 de hectare a rezervației ar fi suficientă numai pentru 30 de animale.

În urmă cu puțin timp, directorul Direcție Silvice Dâmbovița anunța că este posibil să fie nevoie ca unele dintre animale să fie împușcate pentru că sunt prea multe, însă se pare că zimbrii vor putea fi salvați prin extinderea suprafeței rezervației.

Zimbrăria Negrea a fost înființată în urmă cu 30 de ani când au fost aduși câțiva zimbri, din Polonia și din Argeș și Hațeg, iar costurile anuale per animal se ridică la suma de 2000 de euro.

Administatorul rezervației, Romsilva, ar dori înființarea unui punct turistic în această locație, însă impedimentele sunt multe. În primul rand, animalele ar trebui să aibă condiții mai bune de viață și ar trebui să se facă anumite investiții pentru a se facilita vizitarea obiectivului de către turiști.

Anul trecut, doar 200 de persoane au vizitat zimbrăria, în ciuda tarifelor modeste, de 4 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii, majoritatea fiind elevi care au venit în grupuri organizate de către unitățile de învățământ.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan