Miercuri, 22 Mai 2019

PĂRINȚII DE LA ȘCOALA 11 DIN TÂRGOVIȘTE ACUZĂ!

Părinții elevilor clasei a VIII-a de la Școala "Paul Bănică" din Târgoviște sunt revoltați datorită faptului că micuții lor nu fac nicio materie opțională, deși acest lucru este obligatoriu prin legea dată de către Ministerul Educației în anul 2011.

Oamenii își justifică nemulțumirea prin faptul că elevii ar fi dezavantajați la calcularea mediei din moment ce au cu o materie în minus, aspect care îi va afecta și la admiterea la liceu. În plus, aceștia nu au nicio materie care să îi destindă sau care să îi ajute la materiile la care se descurcă mai puțin. 

Autoritățile se contrazic în declarații în privința acestei situații. În timp ce I.S.J. susține că, la clasa a VIII-a nu se fac opționale pentru că nu se dorește încărcarea programului elevilor în pragul examenelor finale, Ministerul Educației precizează că o oră de opțional pe săptămână este obligatorie chiar și la clasele terminale. Totodată, directoarea școlii susține că ore opționale se fac și la clasa a VIII-a..

"Trebuie văzut ce se întâmplă acolo pentru că, în mod normal, ar trebui să există măcar o oră de opţional la fiecare clasă. Fie şi la clasa a VIII-a. Fiecare unitate decide ce discipline se vor preda. Sunt opţionale şi opţionale. Sunt opţionale care, dimpotrivă la dau un refresh elevilor, nu îi îngreunează", transmite biroul de presă al Ministerului Educaţiei.

Majoritatea părinților au formulat cereri către directoarea Școlii "Paul Bănică" pentru a se introduce o oră suplimentară de limba română, având în vedere rezultatele slabe ale elevilor la simulările pentru examenele finale. Aceste solicitări sunt ignorate însă de către conducerea unității de învățământ, deși doamna directoare îi invită pe părinți să i se adreseze când au nemulțumiri...

În timp ce instituțiile se contrazic între ele, iar părinții se revoltă, copiii sunt cei prinși la mijloc...Tipic sistemului de învățământ românesc aflat în derivă...

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan