Marti, 21 Mai 2019

240 de chimişti şi oameni de ştiinţă din 10 ţări, la Universitatea Valahia din Târgovişte, în cadrul unei conferinţe internaţionale

În perioada 8 - 11 mai 2019, Universitatea „Valahia” din Târgovişte, în parteneriat cu Societatea Română de Chimie şi Universitatea Politehnica Bucureşti,   a organizat „The 9th International Conference of the Chemical Societies of the South-East European Countries” on „Chemistry a Nature Challenger” (ICOSECS9). Conferinţa a reunit 240 de participanţi, distinşi chimişti, renumiţi  oameni de ştiinţă din 10 ţări: Grecia, Cipru, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Germania, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Franţa şi România. Programul a cuprins prezentare de lucrări ştiinţifice pe secţiuni, prezentare de postere şi un workshop organizat vineri, 11 mai, de firma Waters, ce s-a bucurat de un real interes din partea participanţilor.

„La deschiderea conferinţei au luat parte Sorin Roşca - Preşedintele Societăţii Române de Chimie, conf. univ. dr. Laura Gorghiu – Prorectorul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, acad. Ionel Haiduc – Academia Română, Vesna Miskovič-Stankovič – Preşedinta Societăţii de Chimie din Serbia, Adamantini Paraskevopoulou – Asociaţia Chimiştilor din Grecia, Marina Stefova – Societatea de Chimie şi Tehnologie din Macedonia de Nord, Petar D. Petrov – Uniunea Chimiştilor din Bulgaria, Corneliu Radu – Societatea Română de Chimie. Conf. univ. dr. Laura Gorghiu, prorectorul pentru învăţământ şi asigurarea calităţii, a adresat un cuvânt de bun venit tuturor participanţilor şi a menţionat faptul că acest an este special pentru universitate deoarece se împlinesc 20 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Ştiinţe şi Arte. Discursul a continuat cu o scurtă prezentare a Universităţii „Valahia”, se arată într-un comunicat al UVT.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan