Vineri, 24 Mai 2019

Cadouri handmade pentru luna Martie

1 martie se apropie cu pași repezi și domnii au pornit deja în căutarea suvenirului perfect pentru doamne. Pentru cele mai romantice, lumânările parfumate sculptate sunt un dar potrivit. În Dâmbovița, o pensionară se ocupă de câțiva ani de confecționarea lor, iar produsul finit încântă privirile tuturor. 

Colorate, parfumate, inedite, cu mesaje, personaje sau romantice, lumânările sculptate de doamna Maria din Doicești au devenit cunoscute deja la târgurile de sezon. S-a apucat de confecționarea lor din pură curiozitate. A primit în urmă cu câțiva ani cadou de la fiica sa o lumânare cu model floral și a fost curioasă să afle tehnica. Pensionara de 58 de ani a intrat pe youtube și a vizionat tutoriale după care s-a apucat de treabă.

Acum lumânările sale sunt cunoscute. An de an vine cu modele noi la târguri, în tendințe, iar clienții fideli îi cer anumite figurine. Munca la o astfel de lumânare nu este deloc ușoară și cere mare precizie. Se pornește de la o matriță din parafină care este apoi scufundată în mai multe straturi de parafină calda, de culori diferite, în funcție de modelul dorit. 

Pe lângă modelul dorit se pot adăuga mesaje sau simboluri. Prețurile sunt accesibile, iar clienții nu lipsesc. Tot din categoria handmade, la târguri se găsesc și obiecte decorative realizate din materiale textile, din sfoară, pe sticlă. În funcție de complexitate prețurile ajung și la 50 de lei pentru un ornament.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan