Miercuri, 22 Mai 2019

MICII GRAVORI AU FOST PREMIAȚI ÎN CADRUL CURSULUI DE INIȚIERE ÎN ARTA GRAVURII

Pentru creșterea atractivității turistice a Casei Atelier Gabriel Popescu, a reînvierii artei gravurii și a personalității gravorului Gabriel Popescu, în cadrul proiectului ”Restaurarea și consolidarea Casei Atelier Gabriel Popescu, Comuna Vulcana-Pandele, Județul Dâmbovița”, Consiliul Județean Dâmbovița a desfășurat pe parcursul a 10 zile, un curs de inițiere în arta gravurii dedicat copiilor. 

Cele mai bune lucrări realizate în cadrul acestui curs au fost înrămate și expuse vineri, 24 martie 2017 în cadrul unei expoziții organizate în sala de conferințe a Complexului hotelier ”King” din municipiul Târgoviște.

La evenimentul de vineri au participat: Valeriu Florin Gilia, director executiv Direcția Programe Europene din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, Mădălina Breazu, coordonator proiect, Andrei Scărlătescu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Ploiești și lectorul cursului de gravură, Ovidiu Cârstina, managerul Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească, Ionuț Lăscaie, managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, reprezentanți ai Unității de Implementare a Proiectului.

Pentru cele două grupe de copii, a câte 8 copii fiecare grupă, cursul de gravură a cuprins informații despre istoria gravurii, predarea tipului de desen specific pentru a putea fi apoi gravat, transpunerea desenului pregătitor pe placa de gravură, gravarea propriu-zisă, tehnica de gravare și alegerea individuală a modalității de realizare a compoziției plastice și implicit a gravării. Cursanții au învățat să pregătească placa pentru tipărire folosind rolul cu cerneală tipografică și apoi să tipărească  gravurile create pe durata cursului, folosind hârtia pentru imprimare și presa achiziționată special pentru acest proiect.

Participanții la eveniment au putut viziona și filmul documentar despre gravură/artă grafică românească care prezintă viața și opera marelui artist gravor -  Gabriel Popescu, film realizat tot în cadrul proiectului.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan