Marti, 21 Mai 2019

PROIECT AMBIȚIOS LA BUTIMANU – RACORDAREA LOCALITĂȚII LA REȚEAUA DE GAZE

Un ambițios proiect de infrastructură se dorește a fi pus în practică la Butimanu, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, de către administrația publică locală condusă de primarul Gabriel Dragnea.

Proiectul evaluat la aproximativ 1,5 milioane de euro, adică aproximativ 70 de miliarde de lei vechi, este unul extrem de amplu având în vedere lungimea conductelor de gaz ce trebuie realizată și care conform proiectului tehnic va avea o lungime de 21, 5 km și va deservi aproximativ 1000 de consumatori.

Introducerea rețelelor de gaze în localitățile din România, ca soluție alternativă la încălzirea cu lemn de foc a fost impulsionată de o nouă lege. În acest sens, un grup de parlamentari a elaborat proiectul unei legi prin care și lucrările de realizare/extindere/reabilitare/modernizare a sistemelor de distribuție gaze naturale să poată fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În ultimii trei ani, prețul lemnului de foc pentru populație a explodat, existând o adevărată criză în acest domeniu, în condițiile în care două treimi din locuințele din România folosesc combustibilii solizi pentru încălzire, în special lemn.

În România, doar una din trei locuințe este racordată la rețeaua de gaze naturale, chiar dacă țara noastră se află pe locul patru la producția de gaze în Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, în România lungimea conductelor de gaz însumnează doar 50.000 de km, fiind astfel pe ultimele locuri la acest capitol din UE.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan