Marti, 26 Martie 2019

Codul administrativ, subiect dezbătut la Adunare Generală a Filialei Județene Dâmbovița a Asociației Comunelor din România

Sala Unirii a CJ Dâmbovița, a fost gazda Adunării Generale a Filialei Județene Dâmbovița a Asociației Comunelor din România . Au participat preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu, prefectul judeţului, Antonel Jîjîie, subprefectul Florina Mureșan, secretarul judeţului, Ivan Ivanoff,vicepreședinții CJ, Luciana Cristea și Alin Manole, primari şiparlamentarii PSD- Claudia Gilia, Oana Vlăducă și Corneliu Ștefan. Lucrările au fost conduse de preşedintele filialei, Dorinel Soare, primarul comunei Niculeşti. 

S-a prezentat situaţia financiară a Asociaţiei Comunelor din România, filiala Dâmboviţa, pentru exerciţiul financiar încheiat la data de 31.12.2017.Pe ordinea de zi s-a regăsit şi aprobarea bugetului Filialei Judeţene Dâmboviţa a Asociaţiei Comunelor din România . În cadrul evenimentului s-au prezentat iniţiative ale ACoR şi ale filialei judeţene, s-au discutat dificultăţile întâmpinate de administraţia publică locală de la nivel de comune în implementarea activităţilor.

Prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie a avut un mesaj foarte clar și a spus că anul acesta misiunea Asociației Comunelor din România, este una foarte importantă și anume să lupte pentru  adoptarea codului admnistrativ și  totodată o lege a administrație mai bună decât până acum.

Preşedintele CJ Dâmboviţa,  Daniel Comănescu a ţinut să le transmită celor prezenţi  faptul că instituția pe care o reprezintă va fi în permanență alături de administrațiile locale dar și de inițiativele Asociației Comunelor din România .

Deputatul PSD  Dâmbovița, Corneliu Ștefan, membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaților  a vorbit despre Codul Administrativ care  este deja în Parlament, la Senat, spunând că în cel mai  scurt timp România va avea un cod administrativ care va pune  umărul la buna desfășurare a activității în administrație.

Și deputatul Oana Vlăducă a adresat un mesaj tuturor  celor prezenți.

Nu în ultimul rând   a luat cuvântul secretarul judeţului,  Ivan Ivanoff care a abordate o serie de subiecte foarte importante pentru administrația locală.

Nu a lipsit  de la eveniment Emil Drăghici, preşedintele AcoR  nu a ezitat să-i  critice pe colegii care au lipsit de la aceste lucrări spunând foarte clar și răspicat că “în sală  sunt doar cei care au demnitatea de primar iar restul sunt profitori”.

Nu au lipsit nici dezbaterile strict legate   de problemele  din administrațiile locale dâmbovițene  care le dă mari bătăi de cap  și celor de la Prefectura Dâmbovița.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan